på gång hos energirör

vi utbildar för fullt

2018-03-07

Inte nog med att våra montörer Mikael och Jesper galant löste SäkerVatten-provet denna vecka så uppdaterar vi hela gänget med Heta Arbeten under mars månad. Vår lärling Robin börjar nedräkningen till färdig montör under våren och vi välkomnar även vår praktikant Oliver in i gänget! Oliver studerar på Viskastrandsgymnasiets VS-utbildning och har visat sig vara en riktig tillgång. Tack Max som tagit på sig mentorsrollen och även fixat denna härliga bild. Vi hoppas på ett bra samarbete framöver med både Oliver och Viskastrandsgymnasiet. 


Det är viktigt för oss att ge lärlingar och praktikanter en chans att få prova på VVS-yrket. I maj väntar vi ett nytt besök med en praktikant ifrån Gånghesterskolan som vill prova på vardagen som VVS-montör.


Eventuella ansökningar inför hösten för lärlings -och praktikplatser skickas till peter@energiror.se

ny kurs Säkervatten

2017-10-06

För flera av våra montörer var det dags att uppdatera sina legitimationer inom SäkerVatten. På en heldag i Göteborg fräschades kunskap upp och Peter Sjögren briljerade med att sätta alla rätt på kunskapsprovet vilket få i branschen kan stoltsera med. Låter kanske konstigt men det säger mest om hur tuffa kraven är! Stort Grattis även till Robin Johansson som under sin första utbildning satte 93% och nu välförtjänt kan visa upp sin nya fina bricka. Här ser ni ett exempel på hur våra brickor ser ut. Tack Fredrik Johansson för lånet av din bild. 


Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren.

VR för vvs

2017-10-03 

Papperslösa byggprojekt och installationsmodeller i 3D för VVS-branschen är helt klart en spännande framtidsbild! 

För att hålla oss uppdaterade inom det senaste för projektering tog Energirörs Peter Sjögren chansen att prova på och bedöma en 3D-modell av ett stort bygge i samarbete med MagiCad. 

Iklädd VR glasögon var känslan mäktig och möjligheterna enorma. På bilden granskar Peter en ventil i 3D.

Besök på svedbergs

2017-09-22

I den lilla byn Dalstorp i gränslandet mellan Västergötland och Småland hittar vi Svedbergs huvudkontor. I samband med ett pågående byggprojekt där de levererade badrumsinredning passade Liza, ekonom på Energirör i Borås, på att besöka fabrikanten och deras lager samt utställning. 

Den var över förväntan och vi kan varmt rekommendera ett besök för den som söker inspiration för sitt badrumsbygge och vill kombinera det med en skogstur. Kreativa kombinationer och möjlighet att konkret prova blandare gav pluspoäng till Svedbergs.