på gång hos energirör

Nytt rot-projekt i borås

2019-02-28

Vi har fått uppdraget tillsammans med Olofsson Bygg att utföra stambyte i 114 lägenheter på Östermalm i Borås. Beställalre är AB Bostäder som satsar att byta ut hela tappvatten system för samtliga fastigheter och ersätta gamla kopparrör med nya Pex-rör.


Projektet pågår under 2019.Auktion för #hejaegon 

2018-05-17

Vi berördes av Angelica Weijmers fantastiska insamling för cancersjuka Egon och beslutade att bidra med en auktion på ett VVS-jobb till ett värde av 5000 kr (inklusive moms, material,arbetstid och T/R resa inom Sjuhärad eller Marks kommun). Allt till förmån för Barncancerfonden och #hejaegon. En klockren win-win helt enkelt då varje krona är viktig!


Ni hittar vår budgivning på Energirörs Facebooksida och man kan följa insamlingen på Angelicas Instagram @weijmer.


Auktionen avslutas fredag den 18:e maj 2018 kl 12:00. 


Låt oss byta din vattenmätarkonsol

2018-04-16


"Va-huvudmannen" Borås Energi och Miljö byter kontinuerligt ut vattenmätare inom Boråsområdet och det har visat sig att flera gamla fastigheter inte har fungerande avstängningsventiler för att kunna utföra detta. Vi hjälper er gärna med montage av ny konsol och samordnar med BEM för vattenavstängning. 


Passa samtidigt på att montera en smart vattenfelsbrytare som skyddar huset mot vattenläckage.


Bokning sker via info@energiror.se alternativt 033-139410

eNERGIRÖR PÅ ÅHAGA

2018-04-06

Helgen den 6-8 april ställer Energirör i Borås tillsammans med IVT Värmepumpar upp sin visningsvagn utanför Åhagas Hem -och Trädgårdsmässa. Välkomna att besöka oss och passa på att köpa din värmepump då vi kommer ha extra bra priser under helgen!


2018-04-08

Tack alla besökare för en mycket trevlig och framgångsrik helg!

Blåsten påverkade inte oss nämnvärt då vi hade exceptionell värme ifrån en IVT Luft/luftpump i vår visningsvagn. Vi sålde många pumpar av olika slag som merparten skall levereras innan sommaren. Kul!välkommen ted!

2018-04-03

Senaste stjärnan till vårt gäng är Ted Carlsen och vi är mycket glada att få hans kompetens till oss.  Ted kommer senast ifrån BML och har arbetat i VVS-branschen i ca 8 år. Han är bland annat en jäkel på att lägga golvvärme och att slå på trummor. Välkommen till Energirör Ted!

vi utbildar för fullt

2018-03-07

Inte nog med att våra montörer Mikael och Jesper galant löste SäkerVatten-provet denna vecka så uppdaterar vi hela gänget med Heta Arbeten under mars månad och vi välkomnar även vår praktikant Oliver in i gänget! Oliver studerar på Viskastrandsgymnasiets VS-utbildning och har visat sig vara en riktig tillgång. Tack Max som tagit på sig mentorsrollen och även fixat denna härliga bild. Vi hoppas på ett bra samarbete framöver med både Oliver och Viskastrandsgymnasiet. 


Det är viktigt för oss att ge lärlingar och praktikanter en chans att få prova på VVS-yrket. I maj väntar vi ett nytt besök med en praktikant ifrån Gånghesterskolan som vill prova på vardagen som VVS-montör.


Eventuella ansökningar inför hösten för lärlings -och praktikplatser skickas till peter@energiror.se

ny kurs Säkervatten

2017-10-06

För flera av våra montörer var det dags att uppdatera sina legitimationer inom SäkerVatten. På en heldag i Göteborg fräschades kunskap upp och Peter Sjögren briljerade med att sätta alla rätt på kunskapsprovet vilket få i branschen kan stoltsera med. Låter kanske konstigt men det säger mest om hur tuffa kraven är! Stort Grattis även till Robin Johansson som under sin första utbildning satte 93% och nu välförtjänt kan visa upp sin nya fina bricka. Här ser ni ett exempel på hur våra brickor ser ut. Tack Fredrik Johansson för lånet av din bild. 


Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren.

VR för vvs

2017-10-03 

Papperslösa byggprojekt och installationsmodeller i 3D för VVS-branschen är helt klart en spännande framtidsbild! 

För att hålla oss uppdaterade inom det senaste för projektering tog Energirörs Peter Sjögren chansen att prova på och bedöma en 3D-modell av ett stort bygge i samarbete med MagiCad. 

Iklädd VR glasögon var känslan mäktig och möjligheterna enorma. På bilden granskar Peter en ventil i 3D.

Besök på svedbergs

2017-09-22

I den lilla byn Dalstorp i gränslandet mellan Västergötland och Småland hittar vi Svedbergs huvudkontor. I samband med ett pågående byggprojekt där de levererade badrumsinredning passade Liza, ekonom på Energirör i Borås, på att besöka fabrikanten och deras lager samt utställning. 

Den var över förväntan och vi kan varmt rekommendera ett besök för den som söker inspiration för sitt badrumsbygge och vill kombinera det med en skogstur. Kreativa kombinationer och möjlighet att konkret prova blandare gav pluspoäng till Svedbergs.